Fremtiden – De sidste tider, døden og håbet*

Håbet, døden, de sidste tider, Israel i endetiden, Jesu genkomst, opstandelsen, dommen med dens to udgange, nyskabelsen

Idéer: Begravelsesritualet kan inddrages
Forslag til bibeltekster: Matt 24-25, Rom 9-11, 1 Kor 15, Fil 1,21-26; 1 Thess 4,13-5,11; 2 Thess 2,1-12; Hebr 9,27; 1 Joh 3,1-3; Åb i uddrag fx kap. 7,9 ff.; 13, 20-22.

De sidste tider

Ideer: Man kan med udgangspunkt i Matt 24-25 koble til temaer i åbenbaringsbogens forkyndelse om de sidste tider, se fx materialet ”Fremtiden” fra Kristent Pædagogisk Forlag.
Israel og de sidste tider

Døden

Begravelsesritualet kan inddrages, ligesom flere tekster om død og opstandelse
Kødets opstandelse og håbet om det evige liv

Herlighedshåbet

Dommedag, Jesus som dommer, de to udgange
Genoprettelsen på den nye jord
Som alternativ til åbenbaringsbogen kan man bruge teksterne om Jesu genkomst i thessalonikerbrevene.
Der lægges vægt på, at menighedens forventning til Jesu genkomst er optimistisk.
Salmer/sange: Den store hvide flok, vi se (Brorson)
Da skal glæden bryde frem (Roland Utbult/Tore W. Aas)
I dag er Nådens tid (Brorson)
Ja, engang mine øjne skal (Karl Marthinussen)
Rejs op dit hoved, al kristenhed! (Grundtvig)
Hil dig, Frelser og Forsoner (Arnulf af Louvain)

* Emner markeret med stjerne indholder materiale til download.

Tilbage til forsidenGå tilbage

Materialer fra FKF

9. klasse Døden og håbet i kristendommen

Download samlet fil (zip) med lærervejledning, elevmateriale og kopiark   Lærervejledning | Døden og håbet…