Børn i sorg og krise

Indhold: Pædagogen og læreren er ofte nogle af de første, som møder barn og familie, når disse rammes af sorg, tab og kriser. Kurset fokuserer på, hvordan vi møder barnet og familien, når deres verden ramler sammen. Hvordan taler vi med børn og forældre om mening, håb og fremtid, når Gud opleves som død eller som én, der på det groveste har svigtet. Når brudte relationer er håb- og meningsløse? Når savn, skyld, skam og samvittighedskvaler sluger livet? Hvordan handler vi i forhold til de andre børn i skolen/daginstitutionen? Hvordan handler vi, når det er en kollega, der bliver ramt?

Kurset giver mulighed for at give de lokale sorg-/kriseplaner et eftersyn.

Formål: At give redskaber til at håndtere samtaler med børn i sorg og krise. Eftersyn og evt. revision af skoler/ daginstitutioners omsorgs/ kriseplan.

Målgruppe: Pædagoger og lærere, der arbejder med børn i sorg- og krisesituationer. Skolens / daginstitutionens kontaktperson i forhold til sorg- / kriseplan.

Program-Boern-i-sorg-og-krise-2022

Tilmeldingsfrist: den 15. september 2022