Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Hvad er en kristen friskole (1)?

Jeg har i september og oktober besøgt 31 af de 35 kristne friskoler sammen med Thorbjørn fra IT-firmaet Iteo. Han spurgte flere gange, hvad der kendetegner en kristen friskole i forhold til andre friskoler. Jeg svarede med forskellige eksempler, men følte ikke, at jeg fik givet et fyldestgørende svar. Efter overværelsen af en fantastisk andagt i Agerskov om “tråden fra oven”, begyndte der at tegne sig et billede. Men det var først i fredags, hvor jeg læste en artikel i Kristeligt Dagblad af Iben Krogsdal, at jeg fik sat de rigtige ord på.

Iben Krogsdal skriver om forskellen mellem at snakke positivt om de kristne værdier i samfundet OG snakke om Jesu død for vores skyld – frelseshistorien! Der var forskellen! “Hvor meget fylder frelseshistorien i den almindelige forestilling om kristendom i dag?” spørger Iben Krogsdal. Men netop frelseshistorien er det altafgørende og centrale på de kristne friskoler. Vi vil ikke nøjes med de gode kristne værdier som næstekærlighed og den rette etiske holdning til dette og hint. Der er meget mere på spil.

Mit første bud på denne blog på, hvad en kristen friskole er, er altså, at her forkyndes der frelse fra synd på grund af Jesu død på Golgatha.