Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Hvad er en kristen friskole (2) Nisser i december

Vi sendte en kærlig opfordring til skolerne og en pressemeddelelse til Kristeligt Dagblad, hvor vi understregede at julens egentlige budskab – specielt på kristne friskoler – ikke måtte drukne i nisser, markeder, mad og juletræer. Det har resulteret i følgende overskrifter: ”Kristne Skolers forening: Skru ned for julen!” (KD 24.11.12). Samme dag blev jeg interviewet i radioavisen kl. 12. I ugen efter fulgte JP så op med overskriften: ”Kristne skoler skrotter nisser!” JP (29.11.12). Og derefter var det TV Midt-Vest og TV-Syds tur.

”En selvforskyldt tur i mediemøllen”, vil nogle sige…
”Bare for meget!”, vil andre sige.
”Julehadere!!!”, har jeg også hørt.

Men de fleste reaktioner har været: ”Sådan! Det trængte vi til! Vi er lede og kede af, at julen er blevet ”voldtaget” af de kommercielle kræfter, og det fantastiske budskab om at Gud blev som en af os drukner i aktiviteter og forbrug.”

De kristne friskoler aflyser ikke julefejringen, men vi går ikke nødvendigvis med på hele juleræset. Derimod sætter vi alle sejl til for at finde julens kerne – og så opfordrer vi skolerne til at gøre lige så meget eller mere ud af påsken som ikke har samme mediemæssige og kommercielle bevågenhed som julen.

En elev der tager på juleferie d. 22. december fra en kristen friskole skal ikke et sekund være i tvivl om, hvorfor vi fejrer jul!

Glædelig jul!