Sygdom
Sygedagpengeloven
Bekendtgørelse af lov om sygedagpenge
Mulighedserklæring
Mulighedserklæringen erstatter den tidligere lægeerklæring ved sygdom. Selve mulighedserklæringen består af to dele – én del som udfyldes af læreren/børnehaveklasselederen og skolen samt én del, som udfyldes af lægen.
Skolen kan ved kortvarig, gentagende eller længerevarende sygdom indkalde den ansatte med henblik på en mulighedserklæring. Formålet er at fastholde en sygemeldt i job og øge muligheden for hel eller gradvis tilbagevenden til skolen fx. i form af skåneinitiativer, deltidsarbejde i en periode o. lign.
Når skolen ønsker en mulighedserklæring skal skolens ledelse indkalde den sygemeldte til et møde med et rimeligt varsel fx. en uge. Den sygemeldte har pligt til at møde op til samtalen, hvis sygdommen tillader det. Hvis den sygemeldte ikke kan møde op p.g.a. sygdommen, holdes samtalen telefonisk. Det er den sygemeldte, der retter henvendelse og har kontakten til lægen. Lægen vurderer sygdommens betydning for den sygemeldtes arbejde i den anden del af mulighedserklæringen.
Skolen betaler udgiften for lægens udarbejdelse af mulighedserklæringen. Den sygemeldte har ret til at have en bisidder med til samtalen om mulighedserklæringen. FSL anbefaler, at det sygemeldte medlem tager en bisidder med og denne bisidder kunne være tillidsrepræsentanten.
Mulighedserklæring - Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering